Predstavljamo luksuznu kolekciju u čast 600. godišnjice Orlandovog stupa u Dubrovniku. Inspiraciju za ovu capsule kolekciju pronašli smo upravo u slavnoj statui srednjevjekovnog viteza koja predstavlja simbol slobode te je na mnoge načine obilježila slavnu povijest Grada i Dubrovačke Republike.

Orlandov lakat, odnosno dužina desne podlaktice kipa koja drži mač te iznosi 51,2 cm, stoljećima je bio mjera u Dubrovačkoj Republici za mjerenje tkanina te otuda potiče i naziv za mjeru ‘dubrovački lakat’.

Orlandov stup Dubrovnik

Upravo je taj lakat glavni motiv novog privjeska kojeg je dizajner Clara Stones, Vittorio Ceccarini, osmislio kao ruku koja u šaci drži simbole karakteristične za povijest kipa i Grada – štit, mač, jedrenjak, grb Dubrovačke Republike i metar s označenom mjerom lakta od 51,2 cm. Motiv ruke koja drži privjeske  prisutan je u dizajnu nakita još od antičkog doba i savršen je hommage legendarnom vitezu.

Unikatni i ručno rezbareni Orlandov lakat od crvenog koralja s privjescima od 18kt zlata

Uz tri unikatna primjerka ručno izrađena od crvenog koralja ovaj model privjeska izrađuje se i u cijelosti od oksidiranog srebra u kombinaciji s 18 karatnim zlatom što mu daje fantastičan patinirani izgled svojstven starinskom tradicijskom nakitu.

Unikatni i ručno rezbareni Orlandov lakat od crvenog koralja s privjescima od srebra i zlata
Orlandov lakat privjesak izrađen od oksidiranog srebra s detaljima u 18kt zlatu

Osim motiva ruke u kolekciji se nalaze i privjesci-srećonoše u obliku kocke, također izrađeni od oksidiranog srebra i 18 karatnog zlata, ukrašeni prepoznatljivim motivima preuzetima s Orlandova stupa kao i koraljne narukvice od prirodnih crvenih, jadranskih koralja koji su ručno čvorani na svilenom koncu te ih krase pojedinačni privjesci s istim Orlandovim motivima. Svaki detalj u ovoj kolekciji ispunjen je simbolikom pa tako i dužina lančića na kojima dolaze kockasti privjesci iznosi upravo – 51,2 cm!

Orlando kocka privjesak od oksidiranog srebra s detaljima od 18kt zlata
Orlando kocka set
Ogrlica od crvenih koralja s Orlando privjescima
Narukvice od crvenog koralja s Orlando privjescima
Narukvice od koralja s Orlando privjescima
Narukvica od crvenog koralja s Orlando kockom
Naušnice Orlando kocke
Privjesci Orlando kocke

Nova kolekcija Clara Stones svojevrsna je suvremena verzija luksuznih srećonoša i kao takva  uistinu je jedinstvena jer osim originalnog autorskog dizajna u sebi simbolički sažima bogatu povijest Dubrovnika, njegovih ljudi i načina života i bez obzira odlučite li ovim majstorskim remek-djelima ukrasiti ruke, uši ili vrat uvijek ćete sa sobom nositi i dio slavne dubrovačke povijesti. 

www.clarastones.com